onsdag den 8. september 2010

Gratis virus scanning

Det kan ofte blive nødvendigt at scanne sin computer for virus, spyware og andet malware, hvis du har en mistanke om at systemet er inficeret. Det kan også være nødvendigt at få scannet sin computer, hvis man ikke er sikker på ens eget sikkerhedsprogram fungerer som det skal.

ESET NOD32 SmartSecurity er gratis i 30 dage og du kan derfor kvit og frit downloade det og udføre en komplet og gratis virus scanning.

Herunder er listet en række symptomer på at ens computer måske er inficeret:

  • Din computer er blevet længe om at starte op. Jo flere baggrundsprogrammer computeren skal aktivere under opstart, jo længere tid tager opstarten. Hvis du ikke selv har installeret en masse programmer, som automatisk skal starte og køre i baggrunden, så er der risiko for at din computer er inficeret med spyware.
  • Din computer er begyndt at være langsom at arbejde på. De ovennævnte programmer som startes under boot af din computer fortsætter naturligvis med at køre i baggrunden. Dette kræver ressourcer af computeren i form af processor kraft og hukommelse hvilket naturligt sløver computeren.
  • Du er begyndt at få advarsler om virus mv., men kan ikke genkende disse advarsler som en del af dit eksisterende sikkerhedsprogram. Dette er et ret sikkert tegn på en virus, som prøver at lokke dig til at installere et "falsk" virus program.
  • Du er begyndt at få reklamer i form af pop up vinduer. Dette forårsages af såkaldte adware programmer, som skal fjernes på lige fod med spyware og anden vira.
  • Din internet browser har fået en anden startside.
  • Din computer er blevet ustabil (dette kan også forårsages af andre ting).
Disse er de almindeligste indikationer på at du muligvis har fået spyware eller andet skidt på din computer. Det første du bør gøre er at sikre dit sikkerhedsprogram er opdateret og herefter køre en komplet scanning. Hvis dette ikke er muligt skal du hurtigst muligt på anden vis få scannet din computer.

Hvis du downloader NOD32 SmartSecurity (som er gratis i 30 dage) får du her mulighed for at udføre en gratis virus scanning af hele din PC, USB sticks, memory kort, osv. samt rense det hele.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.